Kennismaking
Op 20 juli 1996 leerden wij elkaar kennen tijdens een avondje stappen in Venlo. Wat ons verbond was de gebroeders Bors.
Winfred ging die avond met studievriend Rob naar Venlo en Rob's broertje Geert ging mee, samen met zijn beoogd vriendinnetje Charlotte.
Het mocht niet zo zijn voor Geert. Die HEAO-student met zijn knalgele ruitjesbroek en rode longsleeve was beduidend interessanter dan de lokale bakker in opleiding.
 

Na de eerste kennismaking op zaterdag volgde op zondag een bbq bij Michiel.
Aangezien Charlotte niet alleen wilde/durfde/mocht kwam Kim mee naar Michiel.  Het was erg gezellig en duurde tot diep in de nacht.
Er werd gelijk maar een afspraak gemaakt voor de maandag, een terrasje pakken in Venlo.
Na dat avondje Venlo zat voor Winfred zijn lang weekend Limburg er op.
In de wederzijdse overtuiging dat een relatie op afstand onbegonnen werk was werd er definitief afscheid genomen.
We schrijven of bellen nog wel...

De Jojo en het beertje
Terug in Arnhem bleven bij Winfred de gedachten naar Limburg gaan en Charlotte zat met haar hoofd in Arnhem.
Na een week viel op de Schoolstraat in Belfeld een pakketje in de bus. Hierin zaten een lange brief en een jojo.
De jojo was precies de zelfde als de gene die Winfred het gehele weekend bij zich had gehad, het was er ťťn met lichtjes en geluid.
Als dank stuurde Charlotte een nog langere brief en een handgemaakt beertje naar Arnhem.

3 augustus 1996.
In de briefwisseling was duidelijk geworden dat we beiden uitgenodigd waren voor de verjaardag van Geert (..) en nog belangrijker, we zouden beiden gaan. Om elkaar niet pas op de verjaardag tegen te komen besloot Winfred op vrijdagavond te bellen om af te spreken dat ze elkaar voor de verjaardag zouden zien. Winfred wist niet dat vrijdagavond de vaste repetitieavond van de harmonie was en dat Charlotte dus niet thuis was. De date werd gemaakt met Mien en die zou er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat Charlotte die zaterdag om 20:00 klaar zou zijn. Het feestje was al lang afgelopen voor Charlotte werd thuisgebracht en het zonnetje scheen al weer voor Winfred terug was op zijn logeeradres.
De zondagmiddag werd doorgebracht in het bos tussen Belfeld en Duitsland en aan het einde van de middag was duidelijk dat er niet langer sprake was van Winfred en Charlotte maar van Winfred & Charlotte.

Eerste date in Arnhem
Na 2 weken was het zover, Charlotte kwam naar Arnhem en bracht gelijk vriendin Elke mee. Om niet als 3-tal het weekend door te hoeven ging Rob mee om het kwartet compleet te maken. Eťn van Winfred kwaliteiten was koken en om indruk te maken had hij een uitgebreid diner samengesteld van ingrediŽnten die hij zelf niet lekker vond, maar die wel zeer culinair over kwamen. Pas later bleek dat Charlotte ook niet van die ingrediŽnten hield. Zaterdagavond was voor een rondleiding op de Korenmarkt gereserveerd. Net even wat anders dan de Parade en de zoepkoel.  Op zondag, terwijl de overige van Beem's de verjaardag van Oma vierden  was er tijd om te ontspannen in het Sonsbeekpark en werd in de Witte Villa in het park en tentoonstelling van Dali bewonderd. Alweer een gemeenschappelijke interesse. Op maandag was er het afscheid van een zeer mooi weekend.

Maastricht
Charlotte was na enkele weken het pendelen tussen Belfeld en Maastrich al zat. Voor de studie tolk vertaler moest ze dagelijks in Maastricht zijn.
Vooraf was er geen enkel bezwaar gezien, maar dat viel in de praktijk toch tegen. Na amper 6 weken werd de huizenjacht geopend en op 3 november, 2 maanden na het begin van de studie werd geproost op de kamer aan de Joseph Hollmanstraat  in Maastricht.  Het zelfde glas werd ook geheven op het bereiken van de eerste 3 maanden; the point of no return.  Kado bij die gelegenheid; een volledig gerestaureerd horloge van Gucci, verpakt in een sigarendoosje

De huwelijksaanzoek
De huwelijksaanzoek is allesbehalve traditioneel. Het was de vroege zomer van 1997. Terwijl Jan en Sini op vakantie waren,  pasten wij op het huis. Op een gegeven moment zat Charlotte op het aanrecht en vroeg Winfred haar ten huwelijk.....voor over 7 jaar. Dat zijn er uiteindelijk 8 geworden. Wat in het vat zit verzuurd niet.
 


 
Zomer 1997; 1e vakantie
In augustus 1997 gingen we samen voor het eerst op vakantie, althans samen, Kim en Michiel gingen mee. Die waren naar de bbq van het jaar daar voor aan elkaar blijven hangen. De bestemming Parijs.
In het kort een overzicht van die vakantie.
Geen treinverkeer mogelijk vanuit Maastricht. Per bus naar Visť. Per boemeltrein van Visť naar luik. Van Luik met vertraging naar Brussel en inBrussel 10 seconden over voor de TGV. Hotel met uitzicht op betonnen muur. Bed zo hard als een plank. Stroomuitval in hotel dus donker. Midden in de nacht vreemde mensen op de kamer op zoek naar hun bagage. Het Louvre gesloten ivm taxeren collectie. Centre pompidou gesloten. Gewenste nieuw zonnebril dag later niet meer op voorraad. Elkaar kwijt geraakt in Euro Disney. Los van elkaar van Euro Disney terug naar het hotel. al met al, een vakantie om nooit te vergeten.
 

Zomer 1998; 1e vakantie samen
Na alle ellende van vorig jaar zouden we dit jaar beter beslagen ten ijs komen. Elkaar kwijt raken kon niet meer, we hadden nl. beiden een GSM met abonnement waardoor we ook in het buitenland konden bellen. Zodra we elkaar niet meer zouden zien gelijk bellen en het probleem is opgelost. We gingen dat jaar nu echt samen naar Praag. Dat je voor Praag een paspoort nodig hebt wistten we niet. Geloof het maar, het is echt waar, met een toeristenkaart kom je er niet in. Gelukkig kwamen we daar zo'n 3 uur voor vertrek achter. Na veel gebel een noodpas op Maastricht airport gehaald en zonder te eten de bus in. Aan de grens met TsjechiŽ bleken meer mensen niet te weten dat je echt een pas nodig hebt. Zij werden zonder pardon de bus uit gezet. Op een heftige buikgriep van Winfred na verder weinig tegenslag ondervonden

 


 
Samenwonen
Ivm de stage in Nijmegen van Charlotte werd besloten dat we samen zouden gaan wonen. Inmiddels woonde Winfred al een tijdje op de Jacob Cremerstraat  en had daar de beschikking over maarliefst 30 vierkante meter ruimte, door een gordijn gesplist in 2 kamers. Ruimte genoeg dus. Op 3e kerstdag stond Jan om 7.30u 's ochtends voorzien van vrachtwagen in Maastricht. In die wagen kon de kamer van Charlotte probleemloos 10 maal uitgezet worden. Zo verhuisde de spullen van Charlotte definitief naar Arnhem en woonden we na 4 jaar en een beetje officieel samen. Een probleem van het samenwonen was wel dat Charlotte op vrijdag nog gewoon moest repeteren voor de harmonie. Iedere vrijdagavond werd het eten dus naar binnen geslokt en reed Charlotte 100km heen en 100km terug voor de repetitie. Charlotte heeft dat vol gehouden tot het moment dat ze aan het werk ging in Rotterdam en wij reeds een huis hadden gekocht in Vianen zodat ook bekend was dat het echt niet meer ging om naar Venlo te rijden.

Op huizenjacht
In augustus 2001 waren we opeens Dinky's en als moderne yup moet je een eigen huis hebben. Met het voorlopige contract van Charlotte op zak gingen we op zoek naar een mooi oud karakteristiek pand in Arnhem en vonden we uiteindelijk een nieuwbouwwoning op een woonerf in Vianen. We kwamen naar Vianen voor een huis in de hagen, maar dat was niet "onze wijk" Wel stond er iets te koop op een woonerf aan de andere kant van de A2. Dat leek er meer op. Er moest lekker veel aan gebeuren, dus op maandag 3 december zaten we bij de notaris en de zaterdag erop woonden we er al. In het fotoalbum staan een aantal voor en na plaatjes. De veranderingen zijn niet allemaal in de ene week uitgevoerd hoor, zo kwam er bijvoorbeeld pas na een jaar nieuw tapijt op de trap en de vloer in de kamer kwam begin 2005. Ook de tuin in stapje bij beetje aangepast. Het enige buiten wat grote haast had was de carport en de dubbele deur. Op de dag dat we de sleutel kregen kwam ook de motor van Winfred en die was met geen mogelijkheid door de achterdeur vanaf de brandgang in de tuin te krijgen. Dat was dus einde muurtje en begin dubbele deur. In het voorjaar is daar het afdak bijgekomen. en rond de kerst de definitieve dubbele deur zoals die nu is. De kerst daar op, 20003, is de extra verhoogde schutting tussen ons en nr 15 gezet.

Trouwplannen
In de zomer van 2004 kwamen de trouwplannen weer terug in onze gedachten. Waar we na het ongeluk van Christan daar de zin niet meer van inzagen overwon het idee dat het toch wel heel erg leuk zou zijn. Op ons gemak zijn we plannen uit gaan werken. We waren het er over eens dat het geen groot feest zou worden, maar een intieme dag met een klein groepje mensen om ons heen. Ook hoefde we geen trouwjurk, koets, fotograaf, receptie en weet ik wat nog meer. Er moest een datum gekozen worden. Onze voorkeur had augustus omdat wij elkaar in augustus hadden leren kennen. Praktisch ingesteld als altijd kozen we eind augustus omdat we dan normaal ook vakantie zouden hebben. Het werd dus uiteindelijk 26 augustus 2005. In het najaar was de datum voor ons bekend, maar we zouden wachten tot kerst om het te vertellen aan onze ouders en overige  genodigden. Just en Mien beten het spits af. De mededeling werd ter kennisgeving aangenomen en het kwartje viel pas na het kerstdiner. De volgende dag waren Jan en Sini aan de beurt en werd het zelfde toneelstukje opgevoerd. Daar viel het kwartje wel direct en zat Sini die zelfde middag nog met postordercatalogi op schoot te zoeken naar geschikte kleding... Kim werd in het thermaalbad op de hoogte gebracht, Jeroen met een smoes naar Vianen gelokt en Oma had meer interesse in de foto's van haar verjaardag dan in onze trouwdag. Allemaal helemaal anders dan wij voorspeld hadden.

Vrijgezellenfeesst
Winfred wilde onder geen beding een vrijgezellenfeest. Charlotte vond het niet erg om iets leuks te gaan doen, maar dan moest het wel leuk zijn. Verkleed als verpleegster naar een striptent is niet leuk, dus dat werd het niet. Charlotte zou op stadstocht door Venlo gaan. In de stromende regen op een vooraf bekend gemaakte dag liepen de dames door Venlo om daar de mooie plekjes te bekijken en daarna lekker te gaan eten. Winfred zat die dag alleen thuis. Opeens vond iedereen dat zo erg voor hem dat in no time het huis vol zat met de achtergebleven mannen. Als je dan toch met z'n allen bij elkaar zit, dan maar Karten! Na het Karten lekker borrelen en eten in Utrecht.

Het Huwelijk
vrijdag 26 augustus 2005. Het is al vroeg dag. Charlotte is samen met Kim naar de kapper en Winfred is bij Jeroen om o.a. een bloemetje bij Christan neer te gaan leggen. Rond de middag heeft iedereen zich verzameld. Als het tijd is om naar het stadhuis te gaan staat er op eens een hagelnieuwe VW Kever cabrio in de straat te toeteren. Dus niet per Audi A4 naar het stadhuis! Ondanks de regendreiging de kap open!!!! In het stadhuis waren meer belangstellenden dan we hadden voorzien. 3 Kwartier later stonden we als Meneer en Mevrouw van Beem weer buiten!!! Met het genodigde gezelschap zijn we naar Deil gereden voor de borrel en het zelf samengestelde 7 gangen diner. Aan het eind van de dag was iedereen gesloopt. Het was een mooie, blijde maar soms ook verdrietige dag. Op naar Barcelona.